Menu
A+ A A-

במה הקמח שלנו מלא? בבריאות או באינטרסים כלכליים

  • קטגוריה: מאמרים
  • נכתב על ידי רועי בורוכוב
  • כניסות: 1119

ההיסטוריה של השימוש בחיטה היא למעשה ההיסטוריה של התרבות האנושית. לפני שנים רבות כשרצו לטחון קמח היו פשוט לוקחים את זרע החיטה השלם וטוחנים אותו על כל חלקיו-  התוצאה היתה לחם כפרי גס בעל ערך תזונתי גבוה- לחם מקמח מלא. עם השנים הטכנולוגיה מצאה דרך להפריד בין שלושת רכיבי גרעין החיטה- קליפה(סובין), נבט (בתוך הגרעין) והאנדוספרם (החלק שנמצא בין הקליפה לבין הנבט- לימים יהיה הקמח הלבן).

המשך קריאה: במה הקמח שלנו מלא? בבריאות או באינטרסים כלכליים